Balıkçılık Yönetimi; biyolojik, ekolojik, teknik, ekonomik, idari, sosyal, kültürel ve politik konular başta olmak üzere çok sektörlü ve çok bileşenli kararların alınmasını zorunlu kılan karmaşık bir yapıya sahiptir. Balıkçılık yöneticileri, bir taraftan sucul ekosistemdeki balık stoklarını korumaya çalışırken, bir taraftan da tüketicilerin bol ve ucuz balık yemesini sağlamaya çalışırlar. Görünüşte oldukça karmaşık olan bu yapı, balıkçılık yönetimi bilim alanı ile aydınlanmakta ve kolaylaşmaktadır.
Balıkçılık yönetiminin teorik ve pratik konularını ele alan bu kitap, bir taraftan balıkçılık yönetimi için gerekli olan teorik altyapıyı akıcı ve tercüme ruhundan uzak bir dille anlatırken, diğer taraftan balıkçılık kararlarının oluşturulmasında başvurulacak temel yaklaşımları örneklerle açıklamaktadır. Kitabın son bölümlerinde “Bir balıkçılık yönetim planı nasıl hazırlanır ve uygulamaya geçirilir?” sorusu adım adım cevaplandıktan sonra Türkiye'de balıkçılık yönetimi bütünsel bir bakış açısıyla detaylı bir şekilde ele alınmaktadır.
Balıkçılık Yönetimi kitabı, su ürünleri alanında eğitim alan her düzeydeki öğrenciler için olduğu kadar, balıkçılık yönetimi ile meşgul olan tüm uygulayıcılar için temel eser niteliğindedir.