Son yıllarda başlayan "kurum tarihçiliği"nin ilk örneklerinden biri olan bu girişim ile Türkiye'de piyangonun ve Milli Piyango İdaresi'nin tarihini araştırmak ve bunu kitap haline getirerek ilgilenenlerin bilgisine sunmak istedik. Çeşitli kurumlarımızın tarihleri yazıldıkça, tarihimizin bilinmeyen birçok yönünün aydınlanacağı ve tarihimize bakış açımızın daha bir genişlik ve derinlik kazanacağı inancındayım. Bu çalışmayı sabır ve özenle sürdüren Sayın Mete Tunçay ve Sayın Ülkü Özen'e, başta Sayın Orhan Silier olmak üzere Tarih Vakfi'nın tüm yöneticilerine ve Vakıf ile İdaremiz arasındaki bağı kuran Sayın Şahin Tekgündüz'e teşekkürlerimi sunarım. - İlham Küsmenoğlu, Milli Piyango İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı
"Şans", günlük yaşantımızda sıkça kullandığımız sözcüklerden biri. Bu sözcüğün ilk çağrıştırdığı kavram ise "piyango". Osmanlı döneminden bu güne çeşitli biçimlerde ülkemizde uygulanan "piyango" ve elli yılı aşkın bir süredir bu oyunu oynatan Milli Piyango İdaresi, hemen herkesçe bilinmekte fakat yeterince tanınmamaktadır.
Her gün sokakta karşılaştığımız piyango bayileri ya da cebimzdeki bir bilet, bize piyango olayını sürekli hatırlatır. Ancak pek çok konuda olduğu gibi "gördüğümüz" fakat " bakmadığımız" bu olayın, ülkemizde nasıl başlayıp ne şekilde geliştiği çoğumuzca bilinmez. Konu üzerine eğilme gereğini duyanlar ise kaynak bulmadıkça güçlük çekerler.