Gitar, küçük yaş gruplarından başlayarak geniş kitlelerin ilgisini çeken bir çalgıdır. Müziğin her türüne yanıt verecek sanatsal derinliğe sahiptir. Folk müzikten, pop, jazz, rock müziğe kadar müziğin her türünü yorumlamaya uygun bir çalgıdır. Çalım şekli ve bazı fiziksel özelliklerine göre, akustik, klasik, flamenko, elektro, havaiiyen vb. gibi adlandırmalarla anılmaktadır. Bu kitaptaki düzenlemeler klasik gitar için yapılmıştır. Klasik gitar; repertuvarı, tınısı, armonisi, çalım teknikleri ile kendine has bir özellik göstermekte olup piyano gibi hem eşlik çalgısı hem de solo çalgı olarak kullanılabilmektedir. Üç buçuk oktavlık ses genişliği ile bas, eşlik ve solo tınılarını bir arada harmanlamak mümkün olduğundan oda müziği çalışmalarında kullanımı da oldukça uygundur.
Kitapta üç gitar için düzenlemelere yer verilmiştir. Notalar hem partisyon hem de partitür olarak sunulmuştur. Kitap iki bölümden oluşmaktadır. Düzenlenen eserler kolaydan zora doğru sıralanarak her düzeydeki öğrenci topluluklarının yararlanması amaçlanmıştır.
Kitabın; anadolu güzel sanatlar liselerinde yer alan orkestra derslerinde, eğitim fakülteleri güzel sanatlar eğitimi bölümlerine bağlı müzik eğitimi anabilim dallarında yer alan orkestra/oda müziği dersleri ile gitar eğitimi ve eşlikleme derslerinde, güzel sanatlar fakültelerinin müzik bölümlerinde eğitim gören gitar öğrencilerinin derslerinde ve özel müzik öğretim kurumlarında gitar topluluklarının repertuvar çalışmalarında yararlı olması beklenmektedir.