Sinema; kimine göre sınırları olmayan bir düşler karmaşası (Welles), kimine göre bütün düşlerden daha gerçek bir dünya (Fellini), kimine göre ayık olarak görülen bir düş (Pasolini), kimine göre büyük bir topluluğun aynı anda gördüğü bir düş ve düşünceyi taşlaştıran, ölü eylemleri canlandıran, gerçek-dışına gerçeklik görünümü veren bir kaynak (Cocteau), kimine göre estetiğin yeni bir ilkesi (Tarkovski), kimine göre dünyanın en uzak köşelerinde oturan insanların birbirlerini tanımalarını, sevmelerini temin edecek en büyük keşif (Atatürk), kimine göre yaşamın ta kendisi (Antonioni), kimine göre emperyalist güçlerin dünyayı yeniden biçimlendirmekte kullandıkları en büyük kitlesel araç...
Kısaca, sinema her şeyimiz. Artık hepimiz sinemanın çocuklarıyız, onunla büyüyor, onunla bilgileniyor, onunla eğleniyor, geleceğe onunla hazırlanıyoruz. Çağımızda, insanlar üzerinde en fazla etki yaratan, en fazla iz bırakan, geleceklerini şekillendirmede en büyük rolü oynayan sanatın sinema olduğu tartışma götürmez bir gerçek.
Bu düşünceyle, Çizgi Kitabevi Yayınları okuyucularını sinema konusunda bilgilendirmek/bilinçlendirmek için bu sanata özgü önemli metinleri yayınlamaya devam ediyor. Bu kitapta, daha çok sinema ve edebiyat ilişkisi üzerine yaptığı araştırmaları ve yazılarıyla tanınan Ahmet Gögercinin Selçuk Üniversitesi tarafından yayınlanan Selçuk Kültür, Sanat ve Spor Rehberinde yıllar içinde yazmış olduğu kısa ama etkileyici sinema yazılarını okuyucularımızla buluşturuyoruz.