Genele bakıldığında pek çok insan politikayla ilgilenmediğini söylese de yaşadığı toplum itibarıyla yürütülen politikaların nesnesi konumunda ve etkisi altındadır. Özne konumundaki politik liderler ise toplumların yönetimi için alternatiflerin belirlenmesinde ve stratejilerin oluşturulmasında üstlendikleri sorumlulukla öne çıkmaktadır. Bu liderler, takip ettikleri politikalarla toplumların refahına veya felaketine sebep olabilmektedir. İçinde bulunduğumuz dijital çağda, değişimin toplumsal biçimlendirmeye yol açmasının önüne geçebilmenin, bireysel ve toplumsal bilinci geliştirmeye, demokratik kurumların etkinliğini artırmaya, toplumsal gelişme düzeyini yükseltmeye, eğitimli ve düşünen bir toplum yaratmaya bağlı olduğu görülebilmektedir.
Güncel siyasi tartışmalardan uzak durarak politikayı yaşamımızı biçimlendiren bir olgu olarak ele alan bu çalışma, politik bilincin ve kültürün oluşmasına, politik sosyalleşmenin bu faktörlere göre gerçekleşmesine ve insanların tarafsız politik değerlendirmeler yapabilmelerine katkı sağlamasını amaçlamaktadır. Toplumu ve bireyleri etkilemek, inandırmak ve yönlendirmek için genel, sosyal ve politik psikolojiyi, ideolojiyi ve farklı unsurları kullanan politik liderlerin "yıkıcı", "despot", "tiran", "diktatör" gibi sıfatlar almasına neden olan karanlık yönüne dikkat çeken bu eser, bir bütünlük içine ele aldığı konularda alanında bir ilk olma özelliği taşımaktadır.
Politikayla ilgilenenleri önceleyen ve onlara takip edebilecekleri yol haritaları sunan eser, politik liderliğe dair geniş literatür taramasıyla, liderlik ve yönetme becerilerini geliştirmek isteyen herkes için bir başvuru kaynağı olmayı fazlasıyla hak ediyor.