Bu çalışmanın amacı, insanların hem hastalıklarına çare bulma hem de gittikleri yerde seyahat etme, gezip, görme ve öğrenmek amacıyla şehirden şehre hatta ülkeden ülkeye gitmek durumunda kalıyor olmasıdır. Bu bağlamda sağlık turizmi hem sağlığa hem de turizmi daha iyi anlamak ve önemine vurgu yapmak üzere bu iki sektörün birlikte çalışmasına imkân sağlamaktadır. Konu insan sağlığı olunca, sağlıkla ilgili çalışmalar büyük önem kazanmaktadır. Yazın taraması yapıldığında, sağlık turizmi ile ilgili kaynaklar yer almasına rağmen farklı bir bakış açısıyla bu alana katkı sağlamak ön görülmüştür. Bu nedenle, çalışmanın konuları arasında güncel ve sistematik bir bütünlük içinde incelenmesi gerekliliği, bu çalışmanın temel gerekçesini oluşturmaktadır.
Bu kitap iki temel hedef üzerinden kurgulanmıştır. Birinci hedef sağlık ve ikinci hedef ise turizm ile sağlığa yolculuk çerçevesinde ‘SAĞLIĞA YOLCULUK: SAĞLIK TURİZMİ' başlıkla çalışma yapılması ön görülmüştür. Bu iki hedef doğrusundaki ilişkiyi incelemeye yönelik alana bir katkı sağlanması düşünülmüş ve basılı metinler halinde dizayn edilmesi sağlanmıştır. İşte bu anlayış içerisinde ‘SAĞLIĞA YOLCULUK: SAĞLIK TURİZMİ' başlığı ile kaleme alınmış, siz değerli okuyuculara sunulmuştur.
Kitap on beş bölümden oluşmaktadır. Sağlık Turizmi ve Temel Kavramlar, Sağlık Turizmi ve Multidisipliner Yaklaşım, Sağlık Turizmi ve Ekonomik Boyutu, Sağlık Turizmi ve Hukuki Boyutu, Sağlık Turizmi ve Sağlık Turisti Davranışları, Sağlık Turizmi ve Kalite, Sağlık Turizmi ve Dijital Pazarlama, Sağlık Turizmi ve Markalaşma, Sağlık Turizmi ve Devlet Teşvikleri, Sağlık Turizmi ve Yapay Zekâ, Sağlık Turizmi ve Aracı Kurumlar, Sağlık Turizmi ve Rekreasyon, Sağlık Turizmi ve Dünü, Bugünü, Geleceği, Sağlık Turizmi ve Pazar Bölümlendirme ve İleri Yaş Turizmi konuları yer almaktadır. Her konunun arkasında kaynakçalarına yer verilmiştir.