Yazarlar: Didem Önay Derin, Elif Nilay Kızılay, Özlem Örsal, Pınar Duru, Mehmet Kaplan, İsmail Tuğrul, Gamze Atalı, Seda Fandaklı, Ülkü Devecioğlu, Erhan Şensoy, İsmail Tuğrul, Gamze Atalı, Seda Fandaklı, Melike Taşdelen Baş, Birsel Molu, Neslihan Özdemir, Arzu Yiğit, Mine Alaoğlu, Gamze Göke Arslan, Şebnem Çınar Yücel, Sevil Pamuk Cebeci, Mihraç Topçu, Funda Özpulat, Mesut Çelik, Hanife Parmaksız Kısa, Özlem Örsal, Pınar Duru, Özlem Yımaz Demirel, Kezban Tepeli, Alper Yusuf Köroğlu, Tuğba Sıla Sağlam, Mihraç Topçu, Sevil Pamuk Cebeci, Aysun Yeşiltaş, Gülriz Akaroğlu, Birsel Molu, Mustafa Durukan, Halil Özcan Özdemir, Abdullah Sarman, Vahit Yiğit, Selin Kalender, Mesut Çelik
İnsanın bedenen, aklen, ruhen ve sosyal yönden iyi gelişmiş bir vücut yapısına sahip olabilmesi ve bunu sürdürebilmesi kısaca saglıklı üretken olarak yaşayabilmesi, beslenme, kalıtım, iklim ve çevre koşulları gibi birçok etmenle ilgilidir. Saglıgın fizik, sosyal ve kültürel çevre ile ilişkili oldugu, insan yaşamının dogum öncesinden ölüme kadar bir bütün oldugu, saglık hizmetinin yalnızca saglık kurumları tarafından sunulamayacagı ve korumanın daha üstün oldugu bilinmektedir. Saglık, yaşam kalitesinin yüksek olmasında, korunmasında ve sürdürülebilmesinde büyük bir öneme sahiptir. Saglıgın korunması ve geliştirilmesi üzerinde bireylerin davranışlarının önemli bir etkisi oldugu söylenebilmektedir. Bireyler uygun saglık davranışları gösterdigi takdirde sadece saglıgını korumakla kalmayıp hem saglıgını geliştirebilir hem de bu durumun devam ettirilmesini saglayabilmektedir ki bu da kişinin öncelikle kendi saglıgına sahip çıkması ve saglık bilincini geliştirmesi ile mümkün olabilmektedir.
“Saglık Bilimleri Alanında Uluslararası Araştırmalar III” adlı bu kitapta, esas olarak saglık bilimleri alanına ve ilgili disiplinlerine dair konuların incelendigi, araştırıldıgı bir platform saglamak amacıyla bilimsel araştırma ve derleme makalelerine yer verilmiş ve bu kitabın hedef kitlesini akademisyenler, araştırmacılar, profesyoneller ve ögrenciler oluşturmuştur. Kitapta saglık bilimleri alanına yönelik 27 bölüm yer almaktadır ve kitap, saglık bilimlerinde meydana gelen gelişmeler ışıgında, ilgili alana hizmet veren akademisyenler, araştırmacılar, profesyoneller ve lisansüstü ögrencilerin farklı alanlarda yaptıgı, güncel akademik çalışmaları içermektedir. Oluşturulan bu kitapta, saglık bilimlerine ilişkin bilgilerin paylaşılması, alandaki akademisyenlerin, araştırmacıların, profesyonellerin, lisansüstü ögrencilerinin gelişmesinin desteklenmesi, bireyleri ve kurumları bilgilendirmeyi, etkilemeyi ve desteklemeyi böylece zihinsel ve fiziksel saglıgı etkileyen konularda bireylerin daha aktif rol ve sorumluluk almaları amaçlanmıştır. Bunun yanı sıra, çalışmalardan elde edilen sonuçların bilim camiasına ve okuyuculara aktarılmasıyla gelecekte yapılacak bilimsel çalışmalara yol göstermek, yeni çalışmalara ışık tutmak ve bundan sonra yapılacak bilimsel araştırmalara da referans olabilmek de hedeflenmiştir.